Behandlingar

Att hitta kunniga proffs som har fingertoppskänsla och erfarenhet av bäckendysfunktion är a och o för att inte fördröja korrektion och stabilisering av bäcken i smärtfritt läge!

De som lyckats hjälpa mig och som jag varmt rekommenderar är:

Första helomvändningen:
Börje Andersson Osteopat D.O., M.R.O.
Edenhjelmsväg 21
443 39 Lerum (Göteborg)
Tel: 0302-14414

Första personen som manipulerade bäckenet till smärtfritt läge! JAG BLEV HELT SMÄRT FRI I EN HEL VECKA! Efter första behandlingen kunde jag gå och STÅ på höger ben, promenerade en bit och kunde vrida mig för att torka rumpan på toaletten! Samma toppbra resultat efter varje behandling, men smärtfritt läge varade inte längre än ca en vecka. Ju fortare jag fick behandling då det började dra snett, desto snabbare stoppades hela smärtförloppet. Börje har aldrig förvärrat något och alltid gjort mig smärtfri för en tid.
Läs en artikel om Börje: http://www.aftonbladet.se/halsa/9812/12/erica.html

Stefan Malmquist Dc MSc, Kiropraktor
Centralgatans Läkarstation
Centralgatan 8
00100 Helsingfors

Stefan såg problemet utan någon svårighet och korrigerade det inom loppet av en kvart. Jag blev helt smärtfri efter varje behandling! Stefan har inte gjort "fel" en enda gång. Det tog ca tio mån med 24 behandlingar hos Stefan innan höftbenet började stabilisera sig. Stefan är skicklig, varm och trevlig, rak och kommunikativ samt tog alltid emot akut när det behödes. Stefan har nu tyvärr flyttat till Finland.

Mel Bornstein, Kiropraktor
Stupv. 1
19142 SOLLENTUNA
Tel: 08-96 97 79

Mel är den kiropraktor jag rekommenderar varmast i Stockholmstrakten just nu! Otroligt skicklig! Mel utför även manipulation av svanskotan inifrån ändtarmen.

Nils Nelsson, Kiropraktor, Ängelholm
Tel: 0431-19444
Nils har justerat mitt bäcken galant vid flera tillfällen. Han är mycket skicklig, varm, trevlig och stödjande som person och har aldrig förvärrat något.

Cecilia Franke, Sjukgymnast, Söderkliniken
Osteopatteknik, ortopedisk manuell terapi och Mc Kenzie.
Krukmakargatan 37A
118 51 Stockholm
Tel: 08-55 60 69 36

När jag kom till Cicci kunde jag inte räta ut ryggen eller ligga på mage. Cicci mjukmanipulerade låsningarna vilket gjorde mig rörligare och smärtfri i ca två dagar. Efter ca ett års behandlingar två ggr i veckan hade de smärtfria perioderna blivit längre. När Cicci manuellt roterade sacrum upplevde jag en så stor lättnad att jag kunnat somna! Cicci kunde dock inte se med ögat att sacrum låg "fel". I början reagerade jag med kraftigt illamående då hon roterade sacrum. Efter en lång tids behandling mådde jag inte illa alls och kände inget obehag av samma manipulation.
Hon utförde bl a även bindvävstöjning på ryggen och låret. Bindväven satt som ett korvskinn på höger sida. Cicci är väldigt intuitiv och lyhörd. Hon kan flera tekniker, har känslan i händerna, hon hittar låsningarna och är inte rädd för att ta i under
samarbete.

Viveka Nyman, Sjukgymnast, Behandlingscentrat Hagalund
Åldermansvägen 10
171 48 Solna
Tel: 08-514 944 31

Hos Viveka fick jag massage av ligamenten vid svanskotan för att lösa upp kramptillstånd och jag gick även i stabiliserande vattengymnastik. Viveka samarbetar med sina patienter och ser verkligheten utan att ”göra om det” till något annat. Viveka är också lyhörd och har känslan i händerna. Vi var ett team med samma mål som gemensamt sökte efter lösningen.

Thoni Bohman, Sjukgymnast Sport & Rehabkliniken
Bonnierhuset
Entre Torsgatan 19
113 21 Stockholm
Tel: 08-34 55 67

Thoni visade hur jag skulle aktivera "filéerna" längs ryggraden då de naturliga reflexerna slagits ut pga stark smärta. Höger "filé" reagerade på rörelseimpulsen en hel sekund senare vilket ledde till konstant snedträning t ex då jag vred på huvudet. Efter en veckas aktiveringsträning betedde sig muskeln normalt och reagerade som den skulle. Det är mycket vanligt att muskelns reflexer slås ut vid stark smärta, som vid ryggskott, och behöver då hjälp med att komma igång igen. Jag fick flera andra rörelser, men dem fick jag för ont av eller kramp i höger "filé" och kom därför inte vidare med Thonis typ av träningsprogram just då.

Helena Pettersson, sjuksköterska, avslappning/mental träning.
Polhemsvägen 24
191 34 Sollentuna
Tel: 08-355990

Sedan 23-årsåldern har jag hos Helena tränat mental träning liknade Dr Lars-Eric Uneståhls på Karolinska. (Har även gått Uneståhls kurs hos en av hans assistenter.)
Helenas träning har bidragit till att jag klarat av fysiska och psykiska påfrestningar under lång tid. Behandlingarna har mildrat mjukdelssmärta några dygn, men den har kommit tillbaka då jag rört på mig. Meditation har hjälpt mig att gå in i lugnet mitt i stormen, att försöka återvända till mitt innersta och söka grundstyrkan, min sanning. Den har hjälp mig att orka lite till, bara ETT steg till...

Meditation har hjälpt att behålla lugnet:
• När behandlingar inte visat bestående resultat och ingen annan behandlingsform fanns att finna i Sverige just då.
• Då försäkringskassan inte erkände skadan och ansåg mig 100% arbetsför... att då fortsätta fokusera på att finna lösningar istället för att "drunkna" i skräck över min framtid.
• När ortoped efter ortoped inte såg eller inte trodde på kiropraktorns och sjukgymnasternas observationer av mitt bäcken eller min egen beskrivning.
• Då ett flertal felaktiga behandlingar under de första åren gjorde mig sämre... och sämre.
Jag klarade inte av att meditera under extrem smärta.

Slutligen:
Bengt Sturesson
Ortopedisk Kirurgi, Ängelholms Sjukhus

Tel: 0431-86435
Bengt stelopererade mig slutligen, med toppresultat! De varmaste rekommendationer!

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs
är en av två kliniker i Sverige som utför steloperationer av SI-led
http://www.ryggkirurgiska.se

------------------------------------------

Sten Bohil, Ostiopat D.O.

St:Eriksplan 2A
113 20 Stockholm
Tel: 08-34 53 33

Börjes lärare som ger "mjukare" behandlingar. Mycket skön mjukjustering men ej tillräckligt för att bryta mitt bäckens enträgna bakåtrotationer. Sten kunde inte hjälpa just mitt problem på lång sikt, men kan säkert hjälpa andra. Sten är skicklig och en underbart varm människa som ger en hopp och tro om mänskligheten!

Jan Lidbeck överläkare för smärtrehab, Helsingborg
Tel: 042-102840
Jag har inte träffat honom personligen men han verkar vara insatt i smärtproblematiken.
Läs artikeln:
http://www.hd.se/articlepages/200310/15/20031015112717_
hd/20031015112717_hd.dbp.shtml

Några böcker som hjälpt mig på vägen:
Livsstrategier, Philip C. Mc Graw, ISBN 91-7263-513-4
Älska livet som det är, Byron Katie, ISBN 91-77 11 126 5
Tro på dina inre krafter, Wayne W Dyer, ISBN 91-7643-313-7
Schamansk healing, Alberto Villoldo, ISBN 91-7715-319-7
Ljusets helande änglar, La Una Huffines, ISBN 91-88602-86-9

Power of Alpha thinking, Jess Stearn, ISBN 0-451-13309-9
The silva mind control method, José Silva, ISBN 0-671-62610-8